Internațional

VIDEO// Premierul canadian Justin Trudeau s-a vaccinat cu prima doză de AstraZeneca: „Cel mai bun vaccin este primul care vi se oferă”

Premierul canadian, Justin Trudeau, a primit ieri prima doză a vaccinului AstraZeneca. Acesta a fost însoțit de soția sa, care și ea s-a vaccinat. „Sunt foarte fericit”, i-a spus el asistenei medicale care i-a administrat vaccinul deasupra unui tatuaj de pe brațul stâng.

Sosit în costum şi cravată împreună cu soţia sa la o farmacie din Ottawa, Justin Trudeau, 49 de ani, s-a dezbrăcat în faţa camerelor de cămaşa sub care îşi pusese un tricou pentru a facilita vaccinarea, notează AFP, scrie digi24.ro

„Întrucât (provincia) Ontario a invitat persoanele de 40 de ani şi peste să primească vaccinul AstraZeneca în farmacii, acum este rândul nostru”, declarase anterior într-o conferinţă de presă.

Soţia lui, Sophie Grégoire Trudeau, a contractat Covid-19 în martie 2020, obligându-l pe premierul canadian să intre în carantină la reşedinţa sa din Ottawa.

 

„Este o uşurare să ştim că acest gest simplu te ajută să te protejezi pe tine, dar mai ales la protejarea celor pe care îi iubim în jurul nostru”, a afirmat Justin Trudeau în faţa reprezentanţilor presei.

„Dacă este şi rândul vostru, vă invit să vă faceţi o programare cât mai curând posibil”, le-a spus el compatrioţilor săi.

„Cel mai bun vaccin este primul care vi se oferă”, a reiterat el, de asemenea, joi seară pe Twitter.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button