Economic

Peste 500 de milioane de lei din bugetul statului, redirecționați pentru compensarea energiei electirce, în stare de urgență

Legea bugetului de stat a fost modificată. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de deputați. Scopul acestuia este de a institui măsuri de protecție socială pentru consumatorii casnici prin prisma oferirii unei compensații la energia electrică utilizată pentru lunile aprilie și mai 2021.

Conform proiectului, prin oferirea acestor compensații, statul va aplica o formă concretă de protecție socială, bine orientată a cetățeanului contra sărăciei economice, în rezultatul pierderii sau reducerii bruște a veniturilor. Proiectul este destinat să sprijine consumatorii casnici în contextul circumstanțelor legate de efectele epidemiei și situația economico-financiară a acestora.

Datele estimative arată că, la implementarea proiectului de lege vor fi necesare mijloace financiare suplimentare din Bugetul de Stat, în sumă de 532, 959 milioane lei.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button