Social

Victoria Valentinei

Dizabilitățile fizice pot fi depășite de abilități, dacă este susținere

Valentina Dimicenco comunică prin lucrările sale, care sunt la fel de solare ca și dânsa.

 Ea este una dintre cei 40 de tineri ajutați în ultimii nouă ani de mentorii din cadru FCPS nu doar să se facă văzuți, dar și utili în comunitate.  Valentina Dimicenco este angajata atelierului Zigzag, afacere socială dezvoltată de AO ”Fiecare Contribuie pentru Schimbare” din r. Criuleni. Azi ea împreună cu îndrumătoarea sa, Iulia Cojocari, au fost în centrul atenției, demonstrând că persoanele cu dizabilități au și abilități, capacități, care trebuie doar valorificate.

vernisajul lucrărilor executate în atelierul Zigzag din Criuleni- toate sunt utile în gospodărie.

Aceste persoane sunt ajutate pentru a-și realiza potențialul și de Agenția Națională pentru ocuparea forței de muncă, prin intermediul reprezentanțelor din Criuleni și Dubăsari, care aplică programul de subvenționare a creării și adaptării locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

Despre aceasta s-a discutat și în  cadrul mesei rotunde ”Atragerea de către angajatori a subvențiilor din partea statuluipentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoane din grupuri vulnerabile” organizate de Asociaţia Obştească „Fiecare Contribuie pentru Schimbare” (AO FCPS) în contextul  Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button