CriuleniEducaţieSocialUncategorized

Un club media a fost constituit la Liceul Teoretic „B. Dânga” Criuleni. Vezi care este scopul!

În Liceul Teoretic  „Boris Dînga” s-a constiuit şi va activa Clubul Media „Amazing Teens” (Tineri Minunaţi),  care a luat naştere din dorinţa Grupului de inițiativă „Ochii și urechile comunității” în cadrul  Programul ”Youth Create”.

Activitatea este realizată de către Terre des Home Moldova, în cadrul Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova, cu susţinerea  Ministerului Educației și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.

Valeria Colmogorov (stânga), lidera grupului de iniţiativă, semnează contractul de grant. În centru – Maria Kalinkin, la dreapta – Eduard Soltanici, directorul Centrului „UniT”

Proiectului este este abia la început, dar a reuşit deja să adune un grup de tineri dornici de schimbare. El este instrumentul prin care tinerii aspiră să creeze un mediu social cult şi agreabil unde vor fi acceptate şi promovate viziunile acestora, unde se vor implica activ în identificarea şi rezolvarea problemelor comunităţii, propunând soluţii inovative. Acest club media se bazează pe arte vizuale şi anume pe: pictură, film, fotografie. Cu ajutorul proiectului, tinerii participanţi vor încerca să fie jurnalişti, să observe şi să vorbească oamenilor din jur despre problemele cu care se confruntă în această lume rapid schimbătoare, folosindu-şi creativitatea, seriozitatea, spontanietatea, dorinţa de cunoaştere şi dedicare totală. Clubul îşi propune să analizeze probleme şi să abordeze subiectele dintr-o altă persectivă, astfel încât tinerii să fie înţeleşi, sustinuţi şi auziţi.

O parte din echipa „Amazing Teens”

Valeria Colmogorov, membră Amazing Teens

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button