Opinii & Editorial

 „… Şi nu ştim, dacă în neamul nostru se va mai naşte un Eminescu!”

Vasile Pistrui, parohul bisericii „Minunea Sf. Arh. Mihail” din or. Criuleni:

„Hristos S-a Înălţat! Dragii mei criuleneni! Dacă ne iubim ţara, neamul, tradiţiile şi tot ceea ce avem mai scump – credinţa, păi neapărat trebuie să ne iubim şi înaintaşii noştri, eroii noştri naţionali, care au pus temelia existenţei acestui meleag, a tuturor tradiţiilor frumoase de aici.

Unul dintre aceşti eroi ai neamului este poetul Mihai Eminescu, pe care atât de mult îl venerăm şi nu ştim, dacă în neamul nostru se va mai naşte un Eminescu. Să ne rugăm bunului Dumnezeu să ne mai trimită aşa oameni! Eu astăzi vin să-i spun poetului: îţi mulţumim pentru toate operele nestemate pe care ni le-ai lăsat nouă, şi celor din neamul neamului nostru!

Să-i spunem cu toţii: veşnică pomenire, veşnică pomenire, veşnica lui pomenire!”

(15 iunie, 2021, or. Criuleni)

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button