Opinii & Editorial

Trei ani … fără Gheorghe Motricală

Pentru cineva trei ani este o perioadă scurtă, pentru altcineva e un infinit. Trei ani sunt o perioadă scurtă pentru cel care are planuri mărețe. 

În acest timp învață un prunc să vorbească, să meargă, să descopere lumea. Altcineva așteaptă să treacă mai repede ca să reușească un proiect, să apropie o întâlnire, să aprindă o speranță.

Fiecare ne facem planuri, iluzii pentru ziua de mâine, anul viitor, însă rămânem la discreția clipei.

Gheorghe Motricală, fondatorul ziarului „Est-Curier”, tot avea schițate proiecte personale, dar… au râmas în carnetul de notițe la 9 iunie 2020. A lăsat amintirile și regretele pentru timpul care putea fi valorificat altfel, ca să nu cadă secerat, înconjurat de medici.

Gheorghe Motricală (1965-2020)

A plecat omul, dar au rămas munca, grijile lui ca moștenire. În acești trei ani ziarul s-a schimbat, copiii s-au maturizat, nepoții s-au născut, mulți dintre cei apropiați l-au urmat.

Cu sau fără noi, viața își are rostul ei și continuă. Prețuiți fiecare oră pe care o puteți petrece alături de cei dragi, cât le mai puteți simți bătăile inimii, pentru că aceasta e cel mai de preț. Lucrul, problemele, ședințele rămân, dar „altădată” și „mai pe urmă” se pot transforma brusc în „niciodată” aici.

Elena Motricală

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button