Politic

Și gimnaziile din raioanele Criuleni și Dubăsari vor avea cabinete dotate din bani europeni

Până la sfârșitul anului curent, în Republica Moldova urmează să ajungă prima tranșă de 25 milioane de euro sub formă de granturi din pachetul de asistență de 100 de milioane de euro, a anunțat, Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe a României,negociator internațional la finalul celei de a treia ediții a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, desfășurată la Paris.

Banii respectivi sunt destinați dotării a 135 gimnazii cu echipamente de laborator pentru cabinetele de fizică, chimie și biologie. În plus, vor fi achiziționate 125 de microbuze și 14 autobuze școlare, special amenajate pentru transportul copiilor cu dizabilități, precum și la creșterea accesului la servicii îmbunătățite de apă și canalizare a peste 95.000 de persoane din Republica Moldova.

Conferința ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, a fost și co-prezidată de miniștrii de externe ai României, Germaniei și Franței. Discuțiile ministeriale purtate la Paris s-au concentrat asupra identificării de soluții operaționale la provocările cele mai presante cu care se confruntă Republica Moldova. O atenție deosebită a fost acordată crizei energetice care afectează profund cetățenii Republicii Moldova și generează dificultăți economice majore Chișinăului.

În acest context, a fost convenită mobilizarea pe mai departe a unui solid sprijin concret, politic, financiar și tehnic, al comunității internaționale pentru Republica Moldova.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button