Ecologic

În aval de la Dubăsari debitul apei în Nistru se menține constant

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) avertizează că până la 27 noiembrie se prevede creșterea nivelului apei în râul Nistru pe porțiunea Soroca-Dubăsari cu până la peste patru metri. Faptul este condiționat de mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de acumulare Dnestrovsk. Conform specialiștilor, fenomenul ar putea cauza inundarea terenurilor agricole.

Solicitat de „E.C” Ion Guzun, șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Criuleni, spune că în aval de Hidrocentrala de la Dubăsari nivelul apei este constant și nu sunt semne de viituri.

– Monitorizăm zilnic starea de lucruri și nu cred că ar exista vreun pericol pentru locuitorii din raioanele Criuleni și Dubăsari – a spus Ion Guzun.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button