Social

Regina Angliei a rămas văduvă

Ducele  de Edinburgh a decedat la 9 aprilie în castelul său din Windsor.

Azi a venit o veste tristă de la Palatul Buckingham. Casa Regală a Marii Britanii a comunicat:  „Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor” .

  Prințul Philip s-a îmbolnăvi la începutul anului curent,a  stat în spital, a suportat o intervenție la inimă și la mijlocul lunii martie a revenit în castelul Windsor. Nu i-au ajuns două luni până la cea de a 100 aniversare. Prinţul Philip s-a căsătorit cu prinţesa Elizabeth în anul 1947, cu cinci ani înaintea ca ea să devină regină. Au constituit  cel mai longeviv cuplu regal. Au patru copii, opt nepoți și zece strănepoți.

 Prinţul Philip s-a născut pe Insula elenă Corfu pe 10 iunie 1921. Tatăl său a fost prinţul Andrew al Greciei şi Danemarcei, unul dintre fiii regelui George I al Greciei și era văr cu Regele Mihai al României . În mesajul Casei Regale a României se menționează că: ” Ducele de Edinburgh a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburgh a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.”.

Prințul Philip s-a retras din viața publică în 2017.

(Photo by Chris Jackson-Pool/Getty Images)

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button