Politic

Prevenirea risipei alimentare va fi discutată în Parlament

 

Deputații s-au întrunit în ședința plenară.

În debutul ședinței Președintele Parlamentului, Igor Grosu,  a cerut instituțiilor de drept să comunice mai mult și să explice la ce etapă se află cazul fostului șef al Statului Major al Armatei Naționale Igor Gorgan, care, potrivit unei investigații jurnalistice, ar fi livrat informații secrete Federației Ruse, dat fiind că e vorba de un caz de importanță națională, care vizează securitatea statului.

Conform  Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova în perioada 6-14 iunie 2024  Parlamentul va audia rapoartele privind executarea bugetului pe stat pe anul trecut, a bugetului asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2023.

De asemenea, deputații vor dezbate Raportul de activitate în sistemul de acordare a asistenței juridice garantate de stat pentru anul trecut și Raportul de activitate al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar pentru anul 2023.

Pe ordinea de zi a ședințelor plenare se mai regăsesc proiectele privind atragerea unui împrumut de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional și ratificarea unor acorduri de finanțare cu UE și Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice al României. 

Vor mai fi examinate în lectura a doua inițiativele legislative privind profesiile conexe sistemului justiției, eficientizarea parcurilor industriale, prevenirea risipei alimentare, modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova.

În prima lectură Parlamentul va dezbate un proiect privind declararea averii și a intereselor personale, o inițiativă legislativă de consolidare a cadrului de activitate al Băncii Naționale a Moldovei, modificări la Legea privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button