Est-CurierSocial

Telefon mobil în școală. Ministerul Educației cere păreri (link)

Ministerul Educației și Cercetării a lansat un chestionar online prin care elevi, părinți, cadre didactice și cetățeni din afara sistemului se pot pronunța „pro” sua „contra” utilizării de către elevi a telefoanelor mobile în timp ce sunt la școală. 

Scopul chestionarului, anunță Ministerul, este de a colecta date pentru a evalua impactul, a identifica provocările, a formula politici adecvate și a promova bune practici în utilizarea telefoanelor mobile în școli, implicând astfel întreaga comunitate școlară în acest proces. 

Ideea de a medita mai mult asupra subiectului limitarea telefoanelor mobile în școli a fost enunțată de către ministrul Educației la una din emisiunile postului public de televiziune, la care a fost invitat. Atunci ministrul Educației a spus că ar fi o „idee bună”, asupra căreia urma să mediteze cu echipa ministerului. 

Cetățenii sunt rugați să răspundă la cele 5 întrebări ale chestionarului până pe data de 14 iunie, accesând următorul link: Utilizarea telefonului mobil în instituțiile de învățământ (google.com)

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button