Social

Pretinsul reprezentant al casei de modelling și-a aflat pedeapsa

 Condamnat la pedeapsa cu închisoarea, cu suspendare și amendat cu 92.000 lei, după ce a șantajat o tânără cu publicarea imaginilor ei intime, obținute prin înșelăciune

 

Un bărbat cu vârsta de 25 de ani din Chișinău a fost condamnat și amendat cu 92.000 lei, după ce a șantajat o tânără cu publicarea imaginilor ei intime- comunică Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Acesta i-a obținut imaginile intime prin înșelăciune, în 2018,de la o tânără pe care a manipulat-o prin intermediul a patru conturi false pe o rețea de socialiazare.  Pentru început s-a dat drept  o reprezentantă a unei agenții de modelling și asigura  tânăra că ar avea perspective de carieră de model. 

În total, inculpatul a folosit patru conturi false în comunicare cu victima, cu diferite roluri – inițial de cunoscută al reprezentantei agenției de modelling, ulterior de reprezentantă a agenției, de fotograf, precum și de persoană interesată din afara țării, care comunica cu ea inițial în engleză, apoi în rusă. Ulterior, acesta a amenințat-o că le va prezenta apropiaților ei imaginile obținute, dacă nu-i achită suma de 850 de euro, în tranșe. Victima, care este originară din raionul Râșcani și are vârsta de 23 de ani, i-a transmis banii ceruți, de care a făcut rost de la rudele din afara țării, de la părinți sub diferite pretexte, precum și după ce și-a lăsat bijuteriile la o casă de amanet. În 2019, după ce victima a denunțat către autorități faptele acestuia, a fost pornit un dosar penal, care ulterior a fost trimis în judecată.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția, iar instanța l-a condamnat la patru ani și opt luni închisoare, cu suspendarea executării ei și i-a impus o amendă de 92.500 lei. Suplimentar, acesta este obligat să returneze și echivalentul în lei a celor 850 euro obținuți prin șantaj. Totodată, instanța de judecată a dispus și achitarea sumei de 30.000 lei ca prejudicii morale provocate victimei.

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button