Incidente

Persoana care a semnalat ieri două alerte cu bombă a fost reținută

Bărbatul care ar fi efectuat ieri două apeluri la 112, comunicând că Judecătoria Chișinău, sediile Centru și Buiucani sunt minate a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism.

 Individul are pe rol un proces și a sunat la 112 cu informația falsă de minare pentru a tergiversa  examinarea acestuia cu scopul expirării termenului de prescripție, comunică echipa.md.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, cât și în automobilul acestuia, polițiștii au depistat și ridicat patru telefoane mobile, opt cartele SIM, un notebook și un difuzor audio, pe care acesta le folosea la comiterea infracțiunilor.

Bărbatul mai este suspectat în alte cazuri similare, pe care la moment se acumulează material probatoriu.

Acțiunile procesual penale sunt instrumentate de polițiști și procurorii Procuraturii mun.Chișinău, Oficiul Buiucani.

Conform legislației în vigoare, persoana vinovată de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Vezi și
Close
Back to top button