EducaţieEst-Curier

Peste 600 de profesori vor evalua testele la examenele de Bacalaureat

Comisia Națională de Examene a aprobat la 17 mai 2023 constituirea Comisiilor Republicane de Evaluare pentru sesiunea de bacalaureat 2023. În total, la sesiunea curentă vor activa 18 comisii de acest fel, în care vor fi încadrați peste 600 de profesori evaluatori. Toate cadrele didactice au participat la cursuri de formare organizate de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. 

Profesorii evaluatori au fost propuși de Organele locale de specialitate în domeniul învăţământului, instituţiile de învăţământ profesional tehnic (colegii/ centre de excelenţă), instituţiile de învăţământ superior. Componența numerică a fiecărei Comisii Republicane de Evaluare a fost stabilită în funcție de numărul testelor scrise la disciplina de examen și timpul destinat verificării testelor.

Reamintim că testele rezolvate vor fi verificate în patru centre republicane de evaluare din mun. Chișinău, începând cu data de 2 iunie. Pe data de 26 iunie, la centrele de bacalaureat, vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază. Sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 02 – 20 iunie 2023.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button