Educaţie

60 minute în plus pentru elevii cu cerințe educaționale speciale

Comisia Națională de Examene a aprobat decizia referitoare la acordarea condiţiilor speciale de examinare unor candidați care susțin examenele naționale de absolvire în anul curent. 

 În acest context au fost evaluate 73 de dosare depuse de candidați cu diferite tipuri de dizabilități, dintre care 33 urmează să susțină examenul naţional de bacalaureat, iar 40 – examenele naţionale de absolvire a gimnaziului.

 În majoritatea cazurilor, s-a solicitat mărirea cu cel mult 60 de minute a timpului destinat efectuării lucrării scrise pentru candidații cu deficiențe neuromotorii sau vizuale grave. De asemenea, în multe cazuri a fost solicitată acordarea mai multor condiţii speciale de examinare (de exemplu: timp suplimentar, separarea de un grup mare sau desemnarea unui asistent individual).

 – Procedurile specifice de examinare a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale au fost stabilite în vederea acordării de şanse egale elevilor cu cerinţe educaţionale speciale care au studiat în baza curriculei generale şi care solicită condiţii speciale de examinare la examenele naționale de absolvire a ciclurilor de învăţământ gimnazial şi liceal – a menționat Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button