Est-CurierPolitic

BTA-18 nu va suplimenta numărul microbuzelor duminică, 21 mai. Poliția îndeamnă la calm

Persoanele care intenționează să ajungă duminică, 21 mai, la Marea Adunare Națională „Moldova Europeană”, trebuie să-și caute transport alternativ, dacă nu dispun de transport personal.

După cum ne-a informat, Nicolae Fîrfa, șef de coloană la Baza auto nr.18, duminică pe ruta Criuleni-Chișinău vor circula, conform orarului stabilit, doar microbuze, și numărul acestora nu va fi suplimentat. 

Grupurile organizate mai pot comanda autobuze pentru cursă specială, dar, deocamdată, au fost doar două solicitări.

În contextul organizării adunării de duminică, într-un briefing de presă susținut vineri, 19 mai, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a dat asigurări că poliția, ca parte a procesului de organizare, își asumă responsabilitatea pentru buna desfășurare a evenimentului și pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță. În același timp, cetățenilor le-a fost recomandat să fie cât mai responsabili atunci când vine vorba de siguranța copiilor, dacă vor veni cu ei la eveniment, siguranța actelor și bunurilor personale. Cetățenii sunt rugați să fie prudenți când se deplasează pe traseele din mun. Chișinău și pe traseele naționale, care ar putea fi aglomerate sau pe alocuri închise pentru circulație. Cernăuțeanu a mai atenționat că ar fi de dorit ca cetățenii să nu poarte asupra lor genți sau rucsacuri voluminoase, pentru a nu-și crea sie-și discomfort și celor de alături. Este binevenit un act de identitate asupra persoanelor participante, și e cazul „de a nu avea asupra sa obiecte sau bunuri incompatibile sau interzise pentru astfel de evenimente”, fără a preciza care anume. 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button