«NISTRU» – Boșcana urcă în clasament

Echipa «Nistru», Boșcana în etapa a X-a a Campionatului raional de fotbal, pe teren propriu, a învins una din liderele clasamentului formația «Speranța», Cimișeni, și a urcat în clasament, acumulând încă 3 puncte valoroase. DSC_3958

Meciul de duminică, 1 septembrie, de la Boșcana a fost un meci principial pentru echipa locală. În retur boșcănenii au pierdut în etapele precedente de la formațiile «Victoria», Zăicana cu 3:4 și de la echipa «Tiras», Criuleni cu 1:3. De data aceasta, discipolii antrenorului Nicolae Moroga s-au mobilizat și au ales o tactică corectă în meciul cu fotbaliștii cimișeneni, care continuau să se afle în fruntea clasamentului, după echipa «Olimpic», Pașcani.

Meciul de pe stadionul din centrul Boșcanei a început la ora 10.00. Arbitru de centru Tudor Bologa, ajutat de tinerii tușierii Eugen Ursu și Vadim Toma, au dat start competiției și fotbaliștii ambelor echipe au început lupta pentru balon. La un moment de atac periculos gazdele reușesc să deschidă scorul. Capitanul echipei gazde,fotbalistul iute de picior, Vasile Stăvilă pasează precis la picior atacantului Victor Zubcu și acela trimite balonul în plasa porții – 1:0.Cei de la Cimișeni au încercat să egaleze scorul, însă comit greșeli. Fotbaliștii echipei «Nistru», Boșcana din contra joacă disciplinat, pasând unul altuia, apropiindu-se de careul din fața porții a adversa-rilor. Degrabă a venit și succesul. Vasile Stăvilă șutează puternic pe poartă. Portarul respinge balonul cu pumni. Primul recuperează mingea respinsă jucătorul cu Nr.16 pe maiou Anatol Dumitraș și o trimite în plasa porții – 2:0.

În repriza a doua fotbaliștii din Cimișeni au încercat să se revanșeze. Nu a fost să fie. Din contra echipa «Nistru», Boșcana continuă să atace porțile adversarilor. Destul de bine joacă tinerii fotbaliști Vicor Jurian, Constantil Untilă, Mihai Leșan și Adrian Țurcan, care pasează balonul unul altuia precis, apropiindu-se de careul cimișenenilor. Oaspeții nu aveau spor, jucau nervoși, comiteau multe greșeli. Boșcăneanul Vasile Stăvilă trece pe aripa stângă de atac și șutează pe poartă. Balonul zboară mai sus de transversală. Peste câteva clipe gazdele mai bat un gol. Atacantul Ion Prodan, la un moment periculos din careu, trimite balonul în colțul de jos a porții – 3:0! Cei de la Cimișeni nu pricep ce se întâmplă. Peste puțin timp a răsunat fluierul final al arbitrului, care constată că timpul meciului s-a terminat.

– Echipa «Nistru» a fost mai bună ca noi, – a ținut să menționeze la finele meciului Alexandru Scutelnic, antrenorul formației «Speranța», Cimișeni. – Noi vom analiza greșelile comise și ne vom pregăti de meciul viitor.

Astfel echipa «Nistru», Boșcana obține o victorie valoroasă, mai acumulează trei puncte, urcând în clasament pe locul V. În aceeași zi au mai jucat «Atletic», Bălăbănești – «Olimpic», Pașcani 0:3, FC Onițcani – «Tiras», Criuleni 1:1. În fruntea clasamentului se află «Olimpic», Pașcani, pe locul 2 «Speranța», Cimișeni, și pe locul 3 echipa «Tiras», Criuleni.

Duminica viitoare, 8 septembrie, se vor disputa meciurile etapei a XI-a din cadrul Campionatului raional de fotbal.

Valeriu TURTA

Foto de autor

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *