Duminica sportului la Dubăsarii Vechi

În ziua de 18 august pe stadionul de pe malul Nistrului din Dubăsarii Vechi, Criuleni, a avut loc Turneul de volei «Сupa primarului Dubăsarii Vechi».DSC_3826

La competiții au participat șase echipe de volei, care au fost repartizate, după cum ne-a informat Serafim Țurcan, antrenorul echipei locale și organizatorul turneului, în două grupe: «A» – echipele Dubăsarii Vechi, Pârâta, Criuleni și «B» – echipele Bardar, raionul Ialoveni, Molovata Nouă, raionul Dubăsari și Porumbeni, raionul Criuleni.

Primele pe teren au apărut echipele Dubăsarii Vechi și Criu-leni. Băieții din Dubăsarii Vechi au fost mai buni, obținând victoria cu scorul de 2:0. Apoi au jucat volei echipele Molovata Nouă și Porumbeni. Scor final 2:0 pentru voleibaliștii din Molovata Nouă. A treia partidă între echipele Criuleni și Pârâta a fost mai încordată. Cu scorul de 2:1 victoria a obținut echipa din Criuleni.

Pe teren au ieșit echipele Bardar și Porumbeni. Bardarenii au fost mai puternici, învingând cu 2:0. Apoi voleibaliștii localnici au învins echipa din Pârâta cu 2:0 și au trecut în finala turneului. În grupa «B» echipa din Bardar, raionul Ialoveni, a învins cu 2:0 formația din Molovata Nouă și tot a trecut în finală.

Partida finală între echipele Dubăsarii Vechi și Bardar a fost foarte spectaculoasă, cu faze frumoase de atac și de apărare. DSC_3830 În ambele echipe jucau voleibaliști exprementați, care ridicau mingea de asupra plasei, după ce urmau lovituri puternice. În unele momente încordate de joc, scorul se menținea egal 5:5, 9:9, 11:11, după ce au urmat tușe puternice la plasă a voleibaliștilor din Bardar, care după două seturi obțin victoria cu 2:0.

Vitalie Casian, primarul de Dubăsarii Vechi, la finele turneului, a înmânat capitanului echipei din Bardar Diploma de gradul I și o cupă frumoasă, mulțumind băieților pentru un joc frumos . Cu Diplome din partea administrației primăriei Dubăsarii Vechi au fost decorate echipele de volei din Dubăsarii Vechi, Molovata Nouă și Pârâta.

Competițiile de volei au fost urmărite de Grigore Policinschi, președintele raionului Dubăsari, care a menționat la finele turneului: «Astăzi am avut o mare plăcere, urmărind cum au jucat volei toate echipele. E foarte bine că aici, într-o zonă pitorească de pe malul Nistrului , administrația primăriei din Dubăsarii Vechi a organizat competiții de volei, invitând și echipe din raioanele Ialoveni și Dubăsari. Asta încă odată ne convinge că oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului sunt prieteni și promovează sportul».DSC_3822

În aceeași zi am urmărit și un meci de fotbal pe terenul de alături, unde au jucat echipele de tineret și veterani din localitate. Manuil Leahu, 71 ani, care demonstra că n-a pierdut abilitatea de a manevra cu balonul pe terenul de fotbal, a remarcat pentru «Est-Curier»: «Pe când eram tânăr, jucam în echipa «Haiducii» din Dubăsarii Vechi, antrenată de cunoscutul fotbalist al echipei «Moldova», Chișinău Valeriu Colbasiuc. Și acum, la vârsta mea, îmi place să vin la stadion și să joc fotbal cu băieții» Această destăinuire e ca un imbold și pentru alți concetățeni să nu neglijeze cultura fizică.

Valeriu TURTA

Foto de autor

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *