CriuleniPolitic

Mai să pice „Omul Anului”!

La şedinţa ordinară a Consiliului raional Criuleni, din 23 decembrie, 2021, Nicolae Grati, consilier raional din partea PSRM, a propus excluderea „festivalului Omul Anului” din planul de activităţi al consiliului pentru anul 2022. Argumentarea a fost că „se dublează” – aceeaşi oameni sunt omagiaţi şi la Ziua Medicului, Ziua Profesorului, etc.”. În schimb, dl Grati a propus să fie organizate vizite de schimb de experienţă, bunăoară, cu raionul Dubăsari, cu care avem probleme comune şi poate că ar putea fi soluţionate.

În replică, Pavel Spînu, preşedintele raionului, a spus că „Omul Anului” este o sărbătoare specifică doar raionului Criuleni, şi „benefică pentru imaginea raionului Criuleni”.

Consilierul Mihail Colesnicenco, Platforma DA, a propus ca sărbătoarea să rămână, dar să fie marcată, citat, „fără mese supraîncărcate, cu un fourshette modest, fără cheltuieli majore”. Consilierii nu au susţinut, însă, excluderea sărbătorii din agenda aparatului preşedintelui, aşa că până la finele lunii ianuarie desemnarea ar putea avea loc.

Dacă va fi sau nu va fi modestă ceremonia, va decide preşedintele raionului, care, de regulă, dispune organizarea şi aprobă  limita cheltuielilor. Pavel Spînu a spus din start, că pandemia a corectat în anul trecut şi, probabil, şi în ianuarie care vine va fi la fel, amploarea evenimentului, spre o ceremonie în format restrâns. Titlul „Omul Anului 2020” a fost acordat unui număr de 17 persoane, iar doi cetăţeni s-au învrednicit de titlul „Cetăţean de Onoare al raionului”. Nici pe pagina web a consiliului, şi nici în Registrul de Stat al Actelor Locale nu este publicată informaţia (dispoziţia) de organizare a sărbătorii „Omul Anului 2020” şi devizul de cheltuieli pentru ea, deşi aceasta a avut loc, la Centrul de Cultură „G. Sârbu” din or. Criuleni.

Ceremonia „Omul Anului 2019”, la care au fost invitate 200 de persoane, a costat contribuabilii r. Criuleni 112 600 de lei, dintre care recepţia organizată într-un local din s. Măgdăceşti a consumat 85 de mii de lei, alocaţi prin contract de valoare mică, ceilalţi bani fiind cheltuiţi pe trofee şi suport bănesc pentru cetăţenii de onoare.

Sursa foto: criuleni.md// Nicolae Grati propune modificări la planul de activităţi

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button