Est-CurierSocial

(Foto, video) Un beci vechi, descoperit la Criuleni în timpul săpăturilor pentru apeduct

În timpul săpăturilor pentru instalarea apeductului în or. Criuleni a fost descoperit un beci. Situat în preajma Casei Moașei, acesta ar putea fi primul ieșit la lumina zilei din mulțimea de galerii despre care se vorbește în localitate.

Prin apropierea descoperirii respective a fost și un spital militar, iar anterior erau cramele boierului Șeptelici. Urmează să se pronunțe istoricienii despre importanța descoperirii, că legendele spun multe, inclusiv că galeriile din subsolul criulenean ar ajunge și peste Nistru, că ar fi construite de turci, greci, dar ceea ce a ieșit azi la suprafață ar putea fi o lucrare mai din secolul al XIX-a, judecând după anul construcției Casei Moașei…

Cu amănunte vom reveni. 

Foto: beciul pe interior.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button