Opinii & Editorial

Este oare sens să căutați un loc de muncă în ianuarie? Opinia experților Rabota.md

Odată cu trecerea în noul an, oamenii se simt mult mai pregătiți pentru un nou început — încearcă să-și schimbe viața, să-și schimbe obiceiurile și se gândesc la un nou post de lucru. Există multe motive pentru care ianuarie poate fi cea mai bună perioadă pentru schimbări în carieră, dar există și unele obstacole.

În ajunul Anului Nou, oamenii obișnuiesc să-și facă promisiuni pentru următorul an și să-și stabilească obiective, iar un nou loc de muncă poate fi un pas cheie în realizarea lor. În plus, luna ianuarie coincide cu începutul execuției bugetare și recrutării în unele companii din Moldova.

Un alt avantaj este că, după sărbători, în timp ce oamenii se întorc la regimul de muncă, concurența dintre candidați este scăzută. Cu toate acestea, interesul pentru posturile vacante din Moldova persistă pe tot parcursul lunii, atinge apogeul către 20 ianuarie și nu scade până la Paște, menționează managerul Rabota.md Vladimir Boșneak. 

Căutați un post de muncă începând cu prima săptămână a lunii ianuarie. Cei care se grăbesc au mai multe șanse să fie chemați la un interviu și să se angajeze la lucru.

O piedică în acest sens este faptul că unele companii în ianuarie reiau angajarea într-un ritm mai lent și, prin urmare, se creează impresia că există puține posturi vacante. În acest caz, sfatul experților pentru candidați este ca aceștia oricum să trimită CV-ul companiilor față de care sunt interesați — există șanse mari ca managerul de recrutare să-l salveze și să contacteze candidatul mai târziu. 

Dacă veți lua în considerare aceste puncte, căutarea unui post de lucru în Moldova va fi un succes. Și pentru a crește șansele, puteți singuri să ajutați companiile să vă găsească: de exemplu, încărcați un CV pe site-ul Rabota.md.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button