Escrocii de carduri au fost descoperiți

 După cinci luni de urmărire o grupare ce se ocupa cu furtul banilor de pe cardurile bancare a fost deconspirată, comunică procuratura.md

Potrivit materialelor, pe parcursul anului 2020 și până în prezent, suspecții ar fi însușit de pe cardurile bancare ale cetățenilor mijloace bănești în sumă totală de 701 986,1 de lei, fiind stabilite la moment 150 de cazuri.

Concomitent, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale având rolul său în comiterea infracțiunii, iar o parte din mijloacele financiare însușite din comiterea infracțiunilor erau îndreptate pentru dezvoltarea și menținerea grupului criminal. Cei 12 membri ai grupării au vârstele cuprinse între 20 și 45 ani, sunt originari din diferite raioane ale țării, iar doi dintre suspecți, presupuși organizatori își ispășesc pedepsele în locurile de detenție. De asemenea, unul din suspecți s-a dovedit a fi cu funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile, locurile de muncă și în automobilele figuranților, forțele de ordine au depistat și ridicat mai multe carduri bancare utilizate fraudulos la comiterea infracțiunilor, cartele SIM, telefoane mobile, înscrisuri de ciornă și mijloace bănești. Toți membrii grupului infracțional au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, fiind plasați în Izolatorul de Detenție din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Suspecții riscă  până la opt ani de închisoare.

Investigațiile continuă.

E. Chiriac

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *