CriuleniEst-CurierPoliţieSocial

„Ecoul” războiului era în curte

Duminică, 14 februarie 2021 un locuitor al or. Criuleni a avut parte de o surpriză stresantă.
În timp ce făcea ordine întro anexă la gospodărie a descoperit un proiectil.
Maxim Cernovschi, şeful IP Criuleni, comunică despre aceasta, concretizând că e vorba de un obuz din timpul celui de-al doilea Război Mondial.
IP Criuleni
Foto: captură video, Inspectoratul de poliție Criuleni
Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni, care, conform instrucțiunilor, au evacuat persoanele de la fața locului, au încercuit și securizat zona, până la sosirea specialiștilor din cadrul Batalionului de geniști al Ministerului Apărării.
Inspectoratului de Poliție Criuleni atenționează:
În caz că găsiți obiecte explozibile să nu le atingeți, dar să anunțați imediat Poliția sau autoritățile locale!
Apropo, raionul Criuleni figurează în statisticile geniștilor ca un raion în care cel puțin odată pe an sunt convocați, în diferite  localități, drept un teritoriu bogat în muniții rămase moștenire din cel de al doilea război mondial, dar și din timpul luptelor pentru apărarea independenței din 1993.
E. Chiriac
 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button