Est-CurierInternațional

Două rachete rusești ar fi căzut pe teritoriul Poloniei. Premierul Morawiecki a convocat consiliul de securitate

Armata lui Putin a lansat azi un atac masiv asupra orașelor ucrainene. Potrivit șefului adjunct al oficiului președintelui ucrainean, Kiril Timoșenko, din cca 90 de rachete, cel puțin 70 au fost doborâte de către armata ucraineană. Au fost cauzate distrugeri la cca 15 obiecte de infrastructură energetică, din diferite regiuni. Au fost atacate orașe precum Lviv, Kyiv, Kharkov, regiunile Vinnița, Volyn, Dnepropetrovsk, Kirovograd, Dotetsk, Ternopil, Sumy, Khmelnitk, Cernăuți și Cerhihiv, dar și altele. În total, a anunțat Timoșenko, cca 7 mln de abonați au fost deconecatți de la rețelele electrice. În or. Kyiv a decedat o persoană, iar în minele de cărbuni din reg. Krivyi Rig, cca 500 de mineri au rămas blocați în subteran, din cauza lipsei curentului electric. Oamenii sunt ajutați de către serviciile speciale să ajungă la suprafață.

Cotidianul polonez Gazeta Wyborcza anunță că premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki a convocat comitetul de securitate al cabinetului de miniștri în legătură cu faptul că rachete rusești sau fragmente din ele ar fi căzut pe teritoriul statului polonez, ucigând două persoane. Presa poloneză a transmis, că armata a ridicat în aer aviația militară, iar forțele de ordine au ajuns la locul incidentului. Din imaginile de la fața locului se poate înțelege că este distrus un tractor cu remorcă. În același timp, oficial, Polonia încă nu a confirmat și nici nu a infirmat că ar fi vorba de rachete rusești.

O reacție a lansat și Ministerul de Externe al Estoniei, care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu cele întîmplate în Polonia și a reconfirmat disponibilitatea de a apăra fiecare palmă de pământ a țărilor membre NATO.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării neagă că țara sa a lansat rachete asupra Poloniei, precizând că este un atac propagandistic lansat împotriva Rusiei.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button