Est-CurierIncidente

Doi concubini din Chișinău au fost plasați în arest. Vezi ce au combinat

Un cuplu din Chișinău a fost reținut de ofițerii Direcției investigații criminalitate transfrontalieră a Poliției de Frontieră și procurorii PCCOCS pentru complicitate la introducerea în Moldova a drogurilor (hașiș, ecstasy, MDMA și LSD ), de contrabandă din UE, estimate pe piața neagră la circa 600 000 lei.

În urma percheziționării domiciliului lor a fost ridicată marijuana de calitate superioară de 30 mii lei, cântare, cartele bancare de pe care au fost efectuate tranzacții în interesul grupului criminal organizat, mijloace bănești și telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunii.

Concubinii au vârsta de 22 de ani și anterior au fost judecați pentru furt, însă fără executare reală a pedepsei. Acum, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, iar femeia – în arest la domiciliu, pentru același termen.

Dosarul este o continuare a reținerii anunțate în ianuarie 2024 a unui tânăr de 19 ani, care continuă să fie investigat în stare de arest preventiv. Drogurile de tip hașiș, ecstasy, MDMA și LSD au fost introduse în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, în interiorul unui colet neînsoțit. Potrivit declarațiilor, drogurile urmau să fie puse în vânzare pe piața online din Moldova.

Investigațiile continuă, timp în care cei trei, potrivit legii, beneficiază de prezumția nevinovăției.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button