CriuleniEst-CurierPolitic

(Doc) Vedeți cine și câte mandate a obținut în consiliile raionale Criuleni și Dubăsari

Cinci partide au obținut mandate în CR Dubăsari

12695 de alegători din r. Dubăsari au primit buletine de vot la alegerile din 5 noiembrie, din numărul total de 28155 înscriși pe listele electorale de bază și 1065 care au votat pe liste suplimentare.
Cu un număr de 11 677 voturi valabil exprimate, cele 27 de mandate din Consiliul Raional Dubăsari se vor distribui în felul următor, proporțional numărului de voturi atribuite:
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – 8 mandate
Partidul Acțiune și Solidaritate – 8 mandate
Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei – 6 mandate
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – 3 mandate
Partidul Mișcarea Respect Moldova – 2 mandate.

Procesul-verbal al CECER nr. 15 Dubăsari, pus la dispoziție de către președinta Ana Nițulaș, prin care se confirmă rezultatele votării în r. Dubăsari: 


8 partide și un candidat independent vor forma CR Criuleni

Din cei 16 concurenți pentru funcțiile de consilieri raionali, în consiliu for fi reprezentate următoarele partide cu următorul număr de mandate:

Partidul Acțiune și Solidaritate – 17 mandate
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – 6 mandate
Partidul Social Democrat European – 3 mandate
Partidul Liberal Democrat din Moldova – 2 mandate
Câte un singur mandat au obținut Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa, Coaliția pentru Unitate și  Bunăstare, candidatul independent Veaceslav Moscalciuc, Partidul Comuniștilor și Partidul Liberal.

Consiliul Raional Criuleni va fi compus din 33 de consilieri raionali. La alegeri au participat 27464 de cetățeni care au primit buletine de vot, din totalul de 57152 de cetățeni cu drept de vot înscriși în listele electorale de bază. 2119 buletine de vot au fost declarate nevalabile. Pe liste suplimentare au votat 172 de cetățeni.

Conform Codului Electoral, Consiliile electorale de circumscrpție raionale de nivelul doi sunt responsabile de validarea reultatelor alegerilor locale.
După cum afirmă Tatiana Canțîr, președinta CECE nr. 12 Criuleni, validarea trebuie să aibă loc în termen de 10 zile de la aducerea la cunoștință publică rezultatelor preliminare a alegerilor, doar că acest termen poate fi aplicat doar în cazul când nu există contestații nesoluționate.
Având în vedere că partidul politic „Șansă” a contestat rezultatele alegerilor locale generale în toate cele 36 de circumscripții electorale, inclusiv circumscripția Criuleni, validarea va avea loc după soluționarea în instanțele de judecată a acestor contestații.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button