CriuleniSocialTransport

Din cauza căldurii, camionagiii sunt îndemnați să circule noaptea

Poliția Republicii Moldova reamintește conducătorilor auto și administratorilor companiilor de transport despre  restricțiile de circulație pentru mașinile de mare tonaj pe timp de caniculă. 

În legătură cu temperaturile caniculare, este interzisă circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj, cu greutatea totală de peste 20 de tone. Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește +30°C, între orele 10:00 și 20:00. 

Aceste interdicții au scopul prevenirii deteriorării drumurilor publice și nu vizează transportul de călători, cel de produse alimentare sau mașinile aflate în misiune pentru situaţii excepţionale. 

„Îndemnăm șoferii de camioane să circule noaptea, când temperaturile sunt mai scăzute. Recomandăm să circule câte doi șoferi la distanțe lungi și să își facă timp pentru odihna periodică.” – notează sursa citată. 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button