Social

Iunie a fost luna înfrățirilor parohiale

Înfrățirea localităților din raionul Criuleni cu cele din România  include deja și acordurile parohiale de colaborare.

Astfel cea de a 137 aniversare a bisericii din s.Cimișeni, raionul Criuleni, sărbătorită la 3 iunie 2024, a fost și un prilej de a uni preoți și credincioși de pe ambele maluri ale Prutului.

La Cimișeni

În cadrul consolidării relațiilor de prietenie și colaborare,  s-a convenit înfrățirea enoriașilor din Cimișeni cu cei din Parohia Scânteia, Protopopiatul Iași III, al cărui paroh, pr. Teodor Mihăilă, a fost prezent la sărbătoare.

 La 24 iunie parohia din Ratuș s-a înfrățit cu cea din Bucium, județul Iași.  O delegație din com. Drăsliceni deplasându-se la Bucium. Astfel se consolidează legăturile de unitate și fraternitate prin semnarea solemnă a Acordului de Înfrățire.

Parohul bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva și Sfântul Ioan Botezătorul” din Ratuș,raionul Criuleni, Republica Moldova, preotul Ioan Marian subliniind importanța înfrățirii pentru ambele comunități spunea: „ Înfrățirea noastră este un pas important în consolidarea relațiilor frățești dintre parohiile pe care le păstorim. Ne propunem să dezvoltăm proiecte comune care să susțină activitățile sociale și culturale, promovând astfel unitatea de credință și de neam. Această colaborare va aduce beneficii nu doar enoriașilor noștri, ci și întregii societăți.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button