Social

Au mai rămas doar 6 zile pentru participare la Recensământ

Printre cele 43 secții staționare de informare și recenzare sunt și cele amplasate la Cocieri, r. Dubăsari și în or. Criuleni

Recensământul populației și locuințelor  va dura până pe data de 7 iulie 2024 – ultima zi de colectare a datelor în teren.

Pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației, din data de 1 iulie pe teritoriul țării sunt deschise 43 secții staționare de informare și recenzare, care reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor.

Locuitorii raionului Criuleni se pot adresa la direcția raională de statistică, amplasată în or. Criuleni, str.31 August, 90, iar cei din r. Dubăsari sunt așteptați în s. Cocieri , str. Renașterii 63, Serviciul Statistică Dubăsari.

Secțiile de recenzare sunt amplasate în fiecare raion, în mun. Chișinău, mun. Bălți și UTA Găgăuzia. Adresele secțiilor și informațiile de contact le puteți accesa la următorul link https://statistica.gov.md/ro/adresele-sectiilor-stationare-de-informare-si-recenzare-10082_61365.html

Secțiile staționare de informare și recenzare vor activa până pe 7 iulie 2024 inclusiv.

Regimul de lucru: Luni – Duminică, 08:00 – 21:00.

Pentru a putea planifica și organiza numărul de recenzori necesari în cadrul fiecărei secții staționare de informare și recenzare, persoanele au posibilitatea să se programeze din timp când doresc să viziteze secțiile, completând următorul formular https://statistica.gov.md/ro/programare-la-sectiile-stationare-de-recenzare-10082_61360.html

În cadrul secțiilor staționare de informare și recenzare persoanele pot alege  una din două opțiuni:

  1. Recenzarea la locul de domiciliu, pe sectorul unde locuiesc. În acest caz se va lua legătura cu recenzorul de pe sectorul respectiv pentru a stabili recenzarea la locuința respondentului, cu comunicarea detaliilor  de contact ale recenzorului (opțiune valabilă cu excepția zilei de 7 iulie, când se încheie recenzarea).
  2. Recenzarea la secția staționară RPL amplasată în raionul/municipiul, unde persoana își are domiciliul efectiv.  

Important! La secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta. Persoanele care vor solicita să fie recenzate la punctele fixe vor prezenta obligatoriu buletinul de identitate sau un alt act pentru confirmarea identității, inclusiv pentru copii, soți, părinți etc. Ca și în cazul recenzării la locul de trai, toate datele personale oferite de către intervievat sunt confidențiale.

Reamintim că persoanele care nu au reușit să participe la recensământ au de asemenea următoarele opțiuni:

Amintim că, conform art. 7 (2) al Legii nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor participarea la recensământ este obligatorie. Persoanele care prin Lege sunt obligate să participe la recensământ, dar vor evita participarea la recenzare sau vor furniza date incomplete și/sau eronate în cadrul recenzării sunt pasibile de răspundere contravențională în conformitate cu art.330 și art. 419 din Codul contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008, cu aplicarea amenzii în mărime de la 1000 până la 2500 de lei.

Participați la Recensământul populației și locuințelor 2024 – pentru că fiecare om și casă contează!

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button