Internațional

De la 1 mai, Kievul relaxează restricțiile

De la 1 mai, carantina va fi relaxată în Kiev și transportul public, inclusiv metroul, va începe a funcționa în regim normal. 

Anunțul a fost făcut de primarul capitale ucrainene, Vitali Klitschko, la 28 aprilie.

„Comisia privind situațiile de urgență a orașului a decis să relaxeze măsurile anti-epidemice din capitală. Prin urmare, de la 1 mai, tot transportul public terestru și metroul vor relua traficul de călători în modul normal, dar cu respectarea în continuare a normelor și regulilor antiepidemice definite anterior”, a spus Klitschko.

Tot de la 1 mai, în or. Kiev vor începe activitatea magazinele, centrele comerciale și de divertisment, piețele, târgurile, unitățile de catering, sălile de sport și centrele de fitness. Se vod deschide centrele de servicii administrative, dar acestea vor primi vizitatori prin programare electronică. Din 5 mai, orașul va relua procesul educațional în instituțiile de învățământ general, preșcolar și superior. Klitschko speră că comisia de urgență a statului va decide eliminarea capitalei din „zona roșie”.

La 19 martie, Kievul a fost plasat în zona „roșie”. Orașul a introdus aproape toate restricțiile impuse de acest nivel de pericol epidemiologic, dar instituțiile de învățământ continuau să funcționeze. Carantina a fost înăsprită la Kiev începând cu 5 aprilie: școlile și grădinițele au fost închise, iar transportul public funcționa pe bază de abonamentele speciale. Pe 14 aprilie, restricții severe în Kiev au fost continuate până pe 30 aprilie.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button