Finanțe

Când putem solicita restituirea impozitului pe venit reținut în plus

 Depunerea Declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru 2023 se va încheia pentru persoanele fizice, care nu desfășoară activitate de întreprinzător,  la 30 aprilie 2024. Persoanele care au achitat mai mult, pot cere restituirea  sumelor ce au depășit  limita stabilită.

Începând cu data de 01 mai 2024, va începe recepționarea cererilor privind restituirea sumei impozitului pe venit achitat/reținut în plus de la persoana fizică rezidentă a Republicii Moldova pentru perioada 2023.

Cererea depusă anterior termenului stabilit se examinează începând cu ziua următoare termenului stabilit pentru prezentarea Declarației cu privire la impozitul pe venit,comunică  Serviciul Fiscal de Stat.

Excepție sunt situațiile când persoana fizică intenționează să își schimbe domiciliul permanent din Republica Moldova, iar cererea se examinează la data recepționării.

Persoana fizică poate solicita restituirea impozitului pe venit prin depunerea Cererii de restituire a sumei achitate/reținute în plus (găsiți cererea aici) în următoarele modalități:

  1. în format electronic, prin intermediul serviciului ,,Declarație electronică”, în cazul în care persoana fizică dispune de semnătură electronică. Pentru a depune cererea electronic este necesar să accesați Compartimentul „Cerere de restituire”;
  2. pe suport de hârtie, de sine stătător (sau de reprezentantul legal al acesteia), la subdiviziunea teritorială a Serviciului Fiscal de Stat în raza căruia se deservește.

La cerere se vor anexa documente confirmative, după caz, conform Ordinului SFS nr.134/2017.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button