Finanțe

Promisiuni nefondate: cardul ”MIR” nu-i valabil în Republica Moldova

Pe 9 aprilie, guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guțul, a anunțat că a semnat un acord cu președintele băncii rusești Promsvyazibank, Petr Fradkov, pentru utilizarea cardurilor „Mir” pe teritoriul Găgăuziei. Pe rețelele de socializare bașcana E. Guțul declara că acest acord va permite pensionarilor și angajaților din autonomie să primească din 1 mai suplimente la pensii și salarii în valoare de 2000 lei prin intermediul sistemului de plăți „Mir”. Cică respectiva bancă va deschide conturi pentru găgăuzi „de la distanță”.

Povestea ar fi frumoasă, dacă nu ar fi cusută cu ață albă. Banca Națională a Moldovei declară că promisiunile bașcanei sunt nefondate.

Orice persoană juridică care intenționează să opereze o schemă sau aranjament de plată pe teritoriul Republicii Moldova înaintează Băncii Naționale o cerere de autorizare. Momentan, BNM nu a recepționat o astfel de cerere din partea Promsvyazibank”, se arată în răspunsul oficial al instituției la solicitarea Europei Libere.
Deocamdată persoanele domiciliate în Republica Moldova pot face tranzacții financiare cu Rusia doar prin intermediul programelor ”Zolotaia Corona” și ”Western-Union”.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button