Finanțe

Trei zile vor fi cu ochiul pe vânzătorii de flori

în scopul prevenirii comerțului ilicit cu flori vii, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

 În perioada 29-31 mai 2024 Serviciul Fiscal de Stat va desfășura  acțiuni de monitorizare a contribuabililor care activează în domeniul comerțului cu flori.

Acțiunile de monitorizare NU presupun efectuarea măsurilor de control la agenții economici, respectiv nu se vor aplica careva sancțiuni, declară Serviciul Fiscal de Stat.

Monitorizarea contribuabililor vizați vine în contextul creșterii cererii acestor servicii cu ocazia evenimentelor de închidere a anului școlar, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului public național.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Totodată, în caz de depistare pe durata monitorizării a cazurilor de încălcare a legislației fiscale, contribuabilul va fi avertizat despre răspunderea stabilită de legislația în vigoare.

Monitorizarea respectivă nu este o premieră. În rezultatul acțiunilor de monitorizare a 69 de contribuabili comercianți cu flori din municipiile Chișinău și Bălți din data de 7 și 8 martie 2024 au fost înregistrate încasări  în comerțul cu flori de circa 7,0 milioane lei. 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button