”Buneii Moderni”- primii absolvenți

În epoca informaţiei, totul se desfăţoară într-un ritm nemaiîntâlnit vreodată. Biblioteca Publică, concepută ca loc de păstrare a colecţiilor enciclopedice pentru categorii diverse de cititori, încearcă şi ea să răspundă schimbărilor actuale.

DSCN5395 - копия

În biblioteca noastră , aceste schimbări s-au şi început deja, graţie proectului ”Novateca”, care a dat posibilitate ca să fim dotaţi cu tehnică informaţională performantă şi să oferim utilizatorilor servicii noi de bibliotecă.

Serviciul nou care îl prestează Biblioteca Publică Corjova se numeşte ,,Clubul Buneilor Moderni”. Scopul serviciului este instruirea buneilor în domeniul tehnologiilor informaţionale şi de comunicare. Un motiv de a alege acest serviciu a fost şi acela , că cei mai tineri n-au timpul şi răbdarea să se ocupe de instruirea celor în vârstă, iar noi toate acestea le oferim binevoitor şi gratis.

Serviciul este livrat utilizatorilor pe parcursul a şase sesiuni (câte o sesiune formativă pe zi de 4-5 ore). În cadrul fiecării sesiuni utilizatorii analizează un subiect din domeniul IT.

Temele sunt:

* Managementul computerului

* Navigarea pe Internet

* Programul Skype şi Poşta electronică

* Programul Word

* Utilizarea computerului pe paginile de socializare Facebook şi Odnoklassniki.

Start acestui program s-a dat pe data de 24.02.2016, iar ceremonia de absolvire a primei promoţii este preconizată pentru 4.04.2016. Primii beneficiari ai serviciului Pisarenco Ion, Pisarenco Vera, Zatic Lidia, Florea Maria, Minciuna Constantin, Eni Liuba şi Bernevec Nicolai pot déjà demonstra noiile deprinderi.

Am avut şi greutăţi, dar tot timpul cu răbdare şi bună dispoziţie le-am înfruntat și chiar a devenit o tradiţie ca după fiecare sesiune împreună să discutăm despre toate şi să punem ţara la cale la un ceai literar.

În implementarea acestui program am avut parte de susţinera Administraţiei Publice Locale, care ne-a asigurat accesul gratis la Internet , de partnerul nostru, lucrătorul social Svetlana Platcovschi şi de voluntarii, elevi Costel Chisnenco şi Ionel Chisnenco , care ne-au ajutat la instruire.

Proectul Servicii Noi de Bibliotecă are o durabilitate lungă şi deja a doua grupă de solicitanţi aşteaptă să înceapă instruirea, deoarece în localitate sunt multe persoane în vârstă, care vor să înveţe a naviga pe Internet.

Am făcut o concluzie, că de Internet, au mai multă necesitate anume persoanele în vârstă  căci le dă posibilitatea de a depăși singurătatea, de a comunica cu cei dragi, de a găsi prieteni pe interese şi în felul acesta de a se simţi utili şi încadraţi în societate.

 Zinaida Minciuna, şefa BP Corjova

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *