CriuleniPolitic

Bugetul raionului Criuleni a fost aprobat cu vot unanim (video)

Chemați la ședința extraordinară din 27 decembrie 2022, 28 de consilieri prezenți au votat bugetul raionului în două lecturi. Prima lectură a adunat 26 de voturi, iar în lectura a doua principalul document financiar al raionului Criuleni a fost votat unanim.

Astfel, la venituri bugetul va avea cifra de 260 mln 081,6 mii lei, la cheltuieli – 265 mln 310,6 mii lei, cu un deficit bugetar de 5 mln 229,0 mii lei.

Bugetul precedent, care la 22 decembrie nu a acumulat suficiente voturi, avea un deficit de peste 11 mln de lei, care se propunea a fi acoperit din soldul anului 2022. Și în cazul proiectului bugetului discutat la 27 decembrie deficitul va fi acoperit din soldul disponibil, mărimea căruia va deveni cunoscută în ultima zi a anului curent, doar că așteptata trecere a spitalului raional Criuleni în subordinea Ministerului Sănătății, probabil, a permis să fie reduse niște cifre de la cheltuieli, la compartimentul medicină rămânând doar 1 mln de lei din 6,6 mln lei, câte erau anterior preconizate pentru susținerea instituțiilor medicale din subordinea Consiliului Raional.

Celelalte trei proiecte de decizie, cu privire la abrogarea unor decizii notificate de către Oficiul Terirorial al Cancelariei de Stat, aprobate în perioada octombrie-noiembrie 2022, nu au întrunit numărul necesar de voturi.   

În secvența ce urmează vedeți pe scurt cum a fost aprobat bugetul raionului pentru 2023: 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button