Est-CurierSocial

Avertizare: vântul crește riscul de incendii de vegetaţie!

Odată cu avertizarea parvenită de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căreia pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s, pompierii atenţionează despre necesitatea atenției maxime la utilizarea focului pentru igienizarea curţilor, câmpurilor şi altor teritorii.

Distrugerea gunoiului prin ardere e necesară a fi monitorizată, pentru a evita propagarea flăcărilor pe arii extinse. Este interzisă igienizarea prin ardere pe timp de noapte şi în condiţii de vânt.

Atenţie maximă şi la rugurile de picnic, care trebuie aprinse doar în spaţii special amenajate, iar la plecare focul trebuie neapărat să fie stins definitiv.

Secţia Situaţii Excepţionale Criuleni roagă cetățenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor în scopul evitării focarelor de vegetaţie, cu consecinţe pentru siguranţa proprietăţii cetăţenilor!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează că săptămâna trecută salvatorii și pompierii au intervenit în 217 situații de lichidare a incendiilor de vegetație. Focarele au compromis 612 ha de teren. Pompierii îndeamnă repetat asupra respectării regulilor antiincendiare, iar în situații de risc oamenii trebuie să apeleze Serviciul 112.

Alina CIOBANU, Ofițer principal SP a SSE Criuleni locotenent al s/intern

Imagine: SSE Criuleni

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button