Social

De azi Wizz Air  își așteaptă pasagerii pe aeroportul din Iași 

La 14 martie 2023 compania Wizz Air și-a închis baza operaţională la Chişinău pe o perioadă nedeterminată.

 

 

Decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine având în vedere că în data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară care la 27 februarie a și fost aprobat de către Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova.

Deși compania invocă că:” Decizia  a fost luată ca urmare a evoluţiilor recente din Republica Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al țării”, mai mulți experți zic că la baza ei sunt motive doar comerciale.

 Pentru a ajunge la aeroportul din Iași pasagerii din Chișinău trebuie să cheltuie suplimentar într-o direcție cel puțin 200 lei cu autobuzul sau 130 lei cu trenul.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button