Activități extrașcolare și ore la distanță, înainte de vacanța de iarnă

 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a dispus desfășurarea orelor la distanță, pentru clasele din ciclul primar, gimnazial și liceal, în perioada 21-24 decembrie 2020. 

Se va respecta Planul-cadru, conform principiilor Zilelor de activități transdisciplinare, cu accent pe susținerea stării de bine și tematici potrivite contextului în preajma sărbătorilor de iarnă.

 De asemenea, în perioada 14-24 decembrie 2020 activitățile extrașcolare  vor fi suspendate în incinta instituțiilor și se vor desfășura doar la distanță.

 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării încurajează conducătorii instituțiilor de învățământ secundar general să identifice cele mai relevante tematici și resurse educaționale disponibile pentru organizarea activităților nominalizate.

Ministerul a cerut la modificarea dată a programului de studii din cauza evoluției situației epidemiologice și a riscului sporit privind transmiterea virusului SARS-CoV-2. Prevederea se conține în demersul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, emis astăzi, 10 decembrie,  nr.03/1-09/6906, prin care solicită reprezentanților organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și conducătorilor instituțiilor de învățământ general să asigure în perioada 14-18 decembrie, finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor sumative la disciplinele de studii din ciclul primar, gimnazial și liceal, cu respectarea prevederilor Regulamentului de evaluare și notare a rezultatelor învățării, promovarea și absolvirea în învățământul primar și secundar și a Instrucțiunii cu privire la asigurarea condițiilor speciale de organizare a tezelor semestriale în învățământul liceal în contextul epidemiologic de COVID-19.

Sursa: serviciul de informare, comunicare si media al MECC

demers Pogolsa

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *