Instanța de judecată a comasat toate procesele deschise pe faptul schimbării de președinți ai raionului Criuleni, pe care încă nu este o decizie, într-un singur dosar. La 21 martie, judecătorul Alexandru Motricală a dispus prin patru încheieri separate comasarea într-un dosar și a cauzelor intentate de către Cancelaria de Stat a RM împotriva Consiliului Raional Criuleni pe faptul deciziilor pretins ilegale de numire a suplinitorului atribuțiilor de serviciu a președintelui raionului, pe faptul emiterii dispozițiilor de către președintele nou numit și pe faptul semnării de către suplinitorul atribuțiilor și noul președinte a unui șir de dispoziții.
Cele patru proceduri au fost judecate pe 21 martie doar cu participarea reprezentantului pârâtului, în persoana dlui Petru Rusu, șeful secției juridice din Aparatul președintelui raionului. Petru Rusu a pledat pentru suspendarea celor patru cauze, pe motiv că comasarea lor ar crea un volum mai mare de muncă pentru judecătoarea căreia i-a fost repartizat dosarul, Angela Bologan. Suspendarea a fost cerută până la emiterea unei decizii judecătorești definitive pe faptul constituționalității demiterii președintelui raionului cu majoritate simplă de voturi a consilierilor. Judecătorul Motricală a luat însă decizia să comaseze dosarele, așa cum a pledat Alina Muntean, reprezentanta Cancelariei de Stat, cu mențiunea că dacă judecătoarea Bologan va accepta comasarea, atunci schimbările în conducerea raionului vor fi judecate la pachet cu consecințele – deciziile și dispozițiile pe care le-a contestat Cancelaria. Reprezentanta Cancelariei a cerut comasarea „ca să nu fie emise decizii contradictorii pe același caz de către diferiți judecători”.
La 25 noiembrie 2022 Judecătoria Criuleni a ridicat excepția de neconstituționalitate a sintagmei ”dacă legea specială ce reglementează activitatea demnitarului nu prevede altfel” de la art.21 alin 1 din Legea. 199 din 16.07 2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică locală nr. 436 din 28.12.2006. Sesizarea este remisă spre examinare Curții Constituționale, care ar putea da un răspuns în luna mai 2023, dacă poate fi demis un președinte de raion cu același număr de voturi cu care a fost ales sau sunt necesare voturile a ⅔ din numărul consilierilor aleși.