CriuleniEst-CurierSocial

O familie din Măgdăcești solicită ajutor la restabilirea casei, distruse de incendiu

O casă din s. Măgdăcești s-a transformat în ruine în urma unui incendiu violent, care a cuprins-o în zi de odihnă, 12 mai 2024.
Potrivit unui anunț făcut pe pagina Primăriei Măgdăcești de către primara satului, Liuba Cojocaru, o femeie și doi copii ai săi au rămas fără casă și solicită ajutorul comunității pentru a restabili construcția. Primara comunică și detalii despre cauza incendiului – ar fi fost incendiată de fostul soț al acesteia, aflat sub influența alcoolului. „Femeia este disperată și-și pune toată speranța în mărinimia oamenilor de bună credință. Cei care vor să-i ajute, pot suna la numărul de telefon 𝟎𝟔𝟖𝟕𝟗𝟒𝟗𝟗𝟔.” – se spune în apelul primăriei.
„Nu eram în țară la acel moment și vecinii femeii mi-au comunicat că a ars totul în casă, nu a rămas nimic întreg! Am invitat pătimita la primărie să depună o cerere, ca să-i putem acorda un ajutor” – a spus Liuba Cojocaru, contactată de „Est-Curier”. Primara a adăugat că urmează să convoace comisia multidisciplinară din Primăria Măgdăcești și să decidă cum pot, pe căi legale, să trimită bărbatul respectiv la tratament specializat.
Alexandru Cebotari, șeful Secției Situații Excepționale Criuleni, ne-a informat că la stingerea incendiului a participat un echipaj al Detaşamentului salvatori şi pompieri Rîşcani din mun.Chişinău, iar suma estimativă a prejudiciului material ar fi 300 mii lei. Potrivit lui Cebotari, preliminar, cauza incendiului ar fi incendierea premeditată.
Persoanele care au posibilitatea și doresc să ajute familia respectivă să adune bani pentru restabilirea locuinței lor, pot face transferuri bancare pe contul deschis special cu acest scop:

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button