Finanțe

179 de persoane  au declarat benevol venituri de 29,3 milioane lei

 

Pentru a determina venitul impozabil al contribuabililor  Serviciul Fiscal de Stat utilizează mai multe surse de informații, inclusiv surse indirecte.

În acest context, SFS a examinat informația raportată de către furnizorii de servicii poștale referitor la persoanele fizice care, în perioada anului 2022, au primit mijloace bănești prin intermediul acestora.

Menționăm că, măsurile aplicate față de contribuabilii identificați sunt parte a programului de conformare benevolă.

Urmare a aplicării acțiunilor de conformare față de persoanele fizice, care au beneficiat de serviciile menționate supra, au fost declarate venituri în valoare de 29,3 milioane lei de către 179 de contribuabili și calculat impozit pe venit în sumă de 2,6 milioane lei.

Mijloacele bănești provin din activități de prestare a serviciilor și comercializare de bunuri, comunică Alina Sandu
specialist principal în Serviciul comunicare al Serviciul Fiscal de Stat

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să respecte cerințele cadrului legal-normativ național și să se conformeze voluntar prevederilor legislației.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button