O nouă structură pentru tineri va fi instituită în raionul Dubăsari

Programele pentru tineret dezvoltate în raionul Dubăsari în ultimii 15 ani pot avea continuitate în cadrul unei instituții noi. La 14 octombrie, după cum informează președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a fost semnat Acordul de Parteneriat privind instituirea şi dezvoltarea Centrului de Tineret din Raionul Dubasari între CR Dubăsari și Ministerul Educației, Culturii si Cercetării. Conform acestuia, Consiliul Raional pe de o parte si Ministerul pe de alta parte, își asuma responsabilitatea pentru instituționalizarea și susținerea metodica, financiară, organizatorică în cadrul Autorităților executive de nivelul doi ale Instituțiilor Publice responsabile de promovarea politicilor de tineret la nivelul raional și local.

STC Dub

Imagine: şedinţa Şcolii Tânărului Conducător, ediţia 2017. Captură video dubasari.md

- Către 1 Ianuarie, 2018, vrem sa avem instituită deja o structură lucrativă. Sper ca această inițiativă  va spori nivelul de implicare a tinerilor în toate domeniile și va fi totodată un suport pentru a rezolva problemele, lansa doleanțele, exprima îngrijorarea  prin intermediul structurilor asociative în parteneriat cu Autoritățile locale, raionale, centrale – spune Gr. Policinschi – Vreau să cred că vom reuși în scurt timp să rezolvam pozitiv problema salarizării, care-i foarte mică acum pentru tinerii ce activează în asemenea Centre, ca vom reuși să obținem unele facilități pentru tinerii care lucrează în instituții bugetare, în localități rurale la obținerea loturilor de pământ sau spațiului locativ. Dupa instituirea Centrului, orice tânar cu abilitați manageriale, capacitați organizatorice și de lider poate să se adreseze pentru a fi ales în funcție de metodist, având posibilitatea de a beneficia de instruire continuă pentru sine și să poată interveni și ajuta alți tineri din raion. Important e și  comunicările să se desfășoare de la egal la egal.

Semnarea Acordului este apreciată de participanții la edițiile precedente a Școlii tânărului conducător și cadrele didactice.

Șefa direcției învățământ, Larisa Braducean, declară că: ”Susținerea tinerilor cu inițiativă este o direcție prioritară promovată de Consiliul raional Dubasari de mulți ani la rând, ne bucurăm că autoritățile locale și centrale își propun aceleași obiective. Îmi doresc o țară unde fiecare tânăr să-și găsească un loc de muncă, să formeze familii puternice și copii fericiți! Sunt optimistă, cred întru-un viitor mai bun al tinerilor”

E. Alexei

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *