O fi auzit chemarea fiicei

Cinci scafandrieri au verificat albia râului pe o rază de doi kilometri în preajma podului de la  Vadul lui Vodă,  au folosit și un scanner, dar nu au putut recupera  femeia din Pîrîta, care la 26 ianuarie s-a aruncat de pe pod în apele Nistrului.  Diana Țurcan, ofițerul de presă al SPCSE, spune că, probabil, curenții au dus corpul la o distanță mult mai mare, cum s-a întîmplat zece ani în urmă cu fetița de cinci ani, pe care naufragiata o aruncase în apele Nistrului de pe același pod. Femeia se afla la evidența medicului psihiatru. Căutările au fost sistate.

E. Chiriac

 

Un robinet ascuns după covor s-a deschis accidental

 

În seara zilei de 1 februarie, 2016, la ora 23.31, Unitatea de Salvatori şi Pompieri Criuleni a fost alertată despre producerea unei deflagraţii în urma scurgerii gazului natural de la robinetul ţevii de alimentare, într-o casă de locuit din satul Răculeşti.

Informaţia a fost comunicată de către Ştefan Manoli, şeful SSE Criuleni. Proprietarul casei, în vârstă de 55 de ani, şi soţia acestuia, aproximativ de aceeaşi vârstă, s-au ales cu arsuri grave pe o suprafaţă de 70%, şi respectiv, 80% din suprafaţa corpului. Ambele victime au fost transportate la spiatlul din Criuleni, după care la Centrul republican de leziuni termice din mun. Chişinău. Potrivit Dianei Grecu, inspector al Serviciului Protecţie Civilă, inspectorii sosiţi la faţa locului au constatat că scurgerea de gaze care a provocat deflagraţia şi a cauzat distrugeri într-o odaie şi antreul casei, s-a produs din cauza unui robinet, ascuns după un covor. Proprietarii au gazificat casa, dar la robinet nu era conectat nici un aparat de uz casnic, şi fiind deschis accidental, ar fi umplut încăperea. Cel mai probabil, spun specialiştii, gazul a explodat fiindcă a luat contact cu jăratecul din plită/sobă.

Starea ambelor victime este gravă, ei fiind internaţi la terapie intensivă.

S. Cernov

 

Dacă se intervenea la timp…

 

La finele anului 2015, Judecătoria Criuleni l-a  condamnat la cinci ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pe Petru C. din s. Dubăsarii Vechi, recunoscut culpabil de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 201/1, alin.3, lit.b din Codul Penal al Republicii Moldova.

La pronunțarea sentinței instanța a reținut că în ziua de 18 martie, 2014, inculpatul i-a aplicat tatălui său, cu care se afla în relații ostile, multiple lovituri cu o bâtă de lemn, cauzându-i vătămări corporale, dar și suferințe psihice, determinându-l într-un final să se sinucidă. Martorii oculari susțin că tragedia putea fi evitată dacă organele competente, care cunoșteau situația în această familie, îl puneau la timp la respect pe fiul agresiv, denunțat anterior de mai multe ori pentru acte de violență în familie.

Gh. Motricală

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *