Cu Doamne ajută, le vom reuși pe toate

În ziua de 12 octombrie, curent, la Criuleni s-a aflat, într-o vizită de lucru, o delegație din România, în persoana vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Simona Mihaela Brătulescu și Iustin Dejanu, directorul Muzeului Național Golești.img_2919

În cadrul ei oaspeții au avut o întrevedere cu Iurie Andriuța, președintele raionului, și Ghenadie Cazacu, președintele Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova (UCRM) (vezi foto de jos), părțile convenind asupra mai multor chestiuni, ce țin de stabilirea unor relații socio-economice și culturale reciproc avantajoase între Consiliul Județean Argeș și Consiliul raional Criuleni, după care s-au deplasat la Şcoala primară din localitate. Instituția a fost aleasă nu întâmplător. Așa după cum avea să mărturisească ulterior doamna Brătulescu, a venit cu o surpriză pentru copiii de aici – o donație de carte românească, după ce cu câteva luni în urmă, într-o discuție cu directoarea școlii, Galina Chirev, îi promisese că va reveni cu prima ocazie.

-      Este o donație de 700 de volume de beletristică și nu numai, făcută de Consiliul Județean Argeș în comun cu Muzeul Național Golești , – spune dna Simona Brătulescu.-  E doar un prim pas, după care sperăm să fie și alții. Mă refer, în primul rând, la odihna de vară a elevilor.  Există mai multe posibilități în acest sens. Dispunem de tabere de creație și agrement minunate, locuri pitorești, muzee și încă multe alte lucruri frumoase pe care merită să le vezi.

img_2907

-      Urmează stabilirea unor contacte bilaterale la nivel de administrații locale?

 

- Chiar zilele acestea a avut loc o ședință comună între membrii Consiliului local Măgdăcești și cei ai or. Mioveni, localităţi înfrățite, care au pus spre examinare derularea unor proiecte comune în administraţie, educație, cultură şi sport. Din câte cunosc, au fost înregistrate și primele rezultate. Locuitorii stului Măgdăcești au primit în dar o mașină de colectat gunoi, care, la sigur, le va fi de mare folos.

img_2947

-      Cum vedeți perspectivele dezvoltătii relațiilor de colaborare între Consiliul Județean Argeș și Consiliul raional?

-      Pentru moment putem vorbi despre o politică a pașilor mărunți: donații de carte, schimb de experiență, vizite, odihna copiilor în tabere. Actualmente suntem în proces de stabilire împreună cu administrația raionului Criuleni a unui calendar privind vizitele reciproce dintre anumite grupuri de personae din cele mai diverse domenii de activitate. Pentru duminică, 23 octombrie, bunăoară,  am fost invitați la sărbătoarea “Toamna de aur”. Deşi avem un program foarte încărcat, sper să găsim posibilităţi pentru a onora invitaţia. Se întrezăresc şi unele oportunităţi în plan economic. E mai greu, dar nu e imposibil. Cu Doamne ajută, le vom reuşi pe toate. 

Gheorghe Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *