Consilierii dubăsăreni și-au primit mandatele, dar distribuirea pentru lucru în comisii s-a dovedit a fi mai anevoioasă (video)

 

 În ziua de 1 noiembrie 2019, 25 din 27  consilierii  ce vor constitui Consiliul raional Dubăsari s-au întrunit în prima şedinţă, după alegerile locale generale din 20 octombrie, 2019.
Prezent la şedinţă, Secretarul Comisiei Electorale Centrale, dl Maxim Lebedinschi, a înmânat consilierilor nou aleşi legitimaţiile de consilier în Consiliul Raional Dubăsari.

IMG_6690

Dat fiind că decanul de vârstă  Alexandru Mițcu, născut în 1935 n-a fost prezent, prima şedinţa a fost prezidată de Petru PORUBIN, cel mai în vârstă consilier dintre cei prezenți în sală şi, respectiv, cel mai tânăr consilier raional, Cristina RUSU. Ei au fost secundați de secretarul Consiliului raional Sergiu Grigoriev. Prima ședință a fost operativă și în cadrul ei s-a aprobat iniţierea procedurilor de formare a Fracţiunilor şi de constituire a comisiilor consultative de specialitate ale Consiliului raional Dubăsari.

Apropo, în ziua de 1 noiembrei, 2019, CEC a primit cererea de depunere a mandatului, prezentată de Alexandru Mițcul, iar la 7 noiembrie a emis hotărârea prin care se ridică, în baza cererii de demisie, mandatul consilierului Mițcul Alexandru, ales pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în Consiliul raional Dubăsari și se atribuie mandatul de consilier în Consiliul raional Dubăsari candidatului supleant Porubin Ion de pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Consilierul Porubin Ion este preavizat asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

IMG_6673

 

Ședința extraordinară  a CR Dubăsari din 7 noiembrie, prezidată de consilierul Vasile Bătrâncea  a  început prin anunțarea fracțiunilor, care vor activa în cadrul Consiliului raional: Blocul ACUM, PSRM și PD. Nominalizarea și numirea membrilor comisiilor de specialitate a fost mai dificilă. Discuțiile au fost controversate.

Consilierii și-au luat câteva pauze pentru a medita asupra delegării  reprezentanților în comisii. Referindu-se la principiul după care au fost repartizați consilierii în comisii, secretarul CR Dubăsari Sergiu Grigoriev a menționat că e un minus cunoașterea insuficientă a aptitudinilor și competențelor profesionale ale consilierilor aleși, dar  că e o chestiune redresabilă.

IMG_6685

Pe 11 noiembrie, curent, ora 14.00 consilierii dubăsăreni se vor întruni din nou pentru a desemna președintele raionului și vice-președinții.

Info “E.C.”

Secvențe foto și video realizate în cadrul ședinței din 7 noiembrie, curent.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *