Boșcănenii vor pleca la turneul zonal

Echipa Liceului Teoretic «Mihail Stratulat», Boșcana, care a ocupat primul loc la competițiile raionale de mini-fotbal, va apăra culorile raionului Criuleni în cadrul turneului zonal «Cupa Guvernului», care va avea loc la sfârșitul săptămânii la Coșnița, raionul Dubăsari.

Pe 9 septembrie, curent, la Criuleni s-au desfășurat competițiile raionale a tradiționalului turneu de mini-fotbal «Cupa Guvernului», la care au participat copii cu anul nașterii 2004-2005. După cum ne-a informat Ana Mamolea, secretara competițiilor, la turneu au concurat 5 echipe de copii: a LT «Mihail Stratulat», Boșcana, LT «Nicolae Donici», Dubăsarii Vechi, Gimnaziului «Ion Sârbu» Mășcăuți, Gimnaziului Hârtopul Mare și echipa compusă din elevii Gimnaziilor Ratuș și Drăsliceni.

boscan

Echipa LT «Mihail Stratulat», Boșcana, deținătoarea locului I în cadrul competițiilor raionale «Cupa Guvernului»

După procedura de tragere la sorți echipele au fost repartizate, conform regulamentului, cine cu cine să concureze. Primele au jucat echipele Boșcana – Mășcăuți și Dubăsarii Vechi – Hârtopul Mare. După 2 reprize a câte 20 minute arbitrii Veaceslav Mirca și Mihai Platon au constatat scorurile. Echipa din comuna Boșcana a învins formația din Mășcăuți cu 5:4, iar tinerii fotbaliști din Dubăsarii Vechi au învins echipa Gimnaziului Hârtopul Mare cu 2:1. Apoi echipa compusă din elevii Gimnaziilor Ratuș și Drăsliceni a învins formația din Boșcana cu 2:0, dar pentru că avea în componență elevi neatestați, a fost exlusă din competiții.

În finală au jucat echipele LT «Mihail Stratulat», Boșcana și a LT «Nicolae Donici», Dubăsarii Vechi. A fost un meci destul de încordat. Și totuși cu scorul de 1:0 reușesc să învingă tinerii boșcăneni (profesor-antrenor Iurie Colesnic).

A urmat ceremonia de premiere. Echipa LT «Mihail Stratulat», Boșcana a fost decorată cu Diploma de gradul I și o cupă. Echipelor LT «Nicolae Donici», Dubăsarii-Vechi și Gimnaziului «Ion Sârbu», Mășcăuți le-au fost înmânate Diplome de gradul II și III ale Direcției Educație Criuleni.

V. TURTA

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *