Au monitorizat podul de la Dubăsari: ”Guvernarea să organizeze cinstit alegerile!„ (video)

Ca și două săptămâni în urmă, un grup de locuitori ai satelor Ustia, Holercani, Oxentea, or. Criuleni, iar unii veniți și de la Molovata sau Colonița, au stat la podul de la Dubăsari, pentru a monitoriza și a fixa eventuale încălcări ale dispozițșiei CEC prin care se interzice transportarea organizată a alegătorilor cu unități de transport cu capacitatea mai mare de 8 locuri. 

2

Câțiva dintre monitori aveau liste în care fixau numerele tuturor mașinilor ce traversau podul pe direcția de intrare în Republica Moldova, care plecau spre Ustia sau or. Criuleni. Potrivit unuia dintre bărbații aflați acolo, veteranii au identificat câteva autoturisme care au făcut și câte trei curse. În trei cazuri aceștia au sunat la 112 și au reclamat presupusa fraudă.

- Am fixat un autoturism care a făcut trei curse. Am sesizat poliția, a fost făcut proces-verbal. Polițiștii de aici nu doresc să ia măsuri, dar cei de la inspectoratul de la Ustia au documentat. Era un autoturism cu 7 locuri, care făcuse deja trei curse. Acum așteptăm un Opel cu numărul 985, noi am sesizat deja poliția în privința lui, așteptăm că poliția îl va amenda. Noi sunăm la 112, și raportăm despre cei pe care i-am observat de mai multe ori - a spus unul dintre monitorii voluntari.

Poitrivit reprezentanților poliției, cu care am discutat la pod, tentativde din partea stângă a Nistrului de a trece peste pod cu autocare sau microbuze, nu s-au atestat.  Cât privește autoturismele, polițiștii și reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto, au presupus că cei observați de mai multe ori cu autoturismele ar fi taximetriști, inclusiv de pe malul drept al Nistrului, care au făcut curse, și asta nu este o încălcare.

1

- Guvernarea să organizeze cinstit alegerile! Să nu ne arate prezidentul cu pumnul de la televizor! - așa a motivat unul dintre monitorii civici, un bărbat în vârstă, prezența sa la podul de la Dubăsari.

Detalii în imaginile de mai jos:

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *