Politic

Observatorii din Criuleni au notat o schemă de transportare a alegătorilor remunerați

Toate secțiile de votare din raionul Criuleni și-au început activitatea conform prevederilor. De dimineață au fost mai active persoanele în etate. La cele două secții de votare organizate pentru persoanele din stânga Nistrului au fost create condițiile de respectare a securității sanitare. Corectitudinea desfășurării alegerilor o monitorizează mai mulți observatori. La intrarea în Criuleni pe drumul de ocolire am surprins un grup de combatanți care supraveghează ca să fie respectată corectitudinea deplasării votanților de peste Nistru.

– Stați de strajă la hotare? – i-am întrebat.

– Noi veghem corectitudinea desfășurării alegerilor. Am luptat șase luni, inclusiv la Bender pentru integritatea țării, dar în ultimii ani suntem dăruiți separatiștilor. Vreau liniște în țară și viață decentă pentru copiii mei, de asta stau aici și veghez ca să nu fie fraudate alegerile, – mi-a zis Boris Dumitriu, observator la Criuleni. Las să voteze cum le cere conștiința, dar să nu-și vândă voturile.    Din păcate am observat o schemă pusă la punct. Mașinile intră pe partea de jos a orașului cu 3-4 pasageri și ieșe pe centura de ocolire. Am văzut dimineața cum s-au dat bani dintr-o mașină cu numere moldovenești pentru pasagerii din una cu numere nistrene. Nu am reușit să fotografiem, că au dispărut repede.

– Este elaborată o schemă bine pusă la punct, două mașini moldovenești însoțesc una cu numere transnistrene, adaugă alt combatant. Noi notăm numerele la toate mașinile care trec de mai multe ori pe aici. Fluxul însă nu-l depășeste cu mult pe cel din 1 noiembrie 2020 până la ora 18.

125331382_3557299234391598_492847291506719958_n

La Cocieri, Doroțcaia, Coșnița a fost un aflux mai mare. La Cocieri așa rând la votare nu s-a mai pomenit. Video

În raionul Dubăsari catre ora 18.30 votase 45, 26 % din alegătorii incluși în liste sau cu 7% mai mult decât în primul tur. Majoritatea sunt persoane de 56-70 ani- 34% , dar se menține la acelaș nivel și activismul alegătorilor de 26-55 ani care depăsesc 25 %.

În raionul Criuleni catre ora 18.30 au votat 48, 52 % din alegători cu 5la sută mai mult ca la 1 noiembrie. În ambele raioane femeile sunt mai active. La Criuleni au ieșit cu peste 2000 mai multe femei la votare decât bărbați, in raionul Dubăsari cu peste o mie.

Toți votanții pledează pentru pacea și prosperarea RM, iar o bună parte și contra inculturii și bădărănismului.

E. Chiriac

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button