Evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor desfășurat cu genericul ”Muzeele, Sustenabilitate și Starea de bine” a întrunit mai multe activități pe lângă cele tradiționale de prezentare a expozițiilor permanente și temporare.
Vizitatorii au putut participa la un atelier de creație cu pictorul Mihai Șerbu, a se cufunda în lumea copilăriei cu elevii de la Școala de Arte din Criuleni.
În scuarul muzeului se pictează mai cu spor
amintiri din copilărie cu actorii de la Școala de Arte
Directoarea Bibliotecii publice orășenești ” Tamara Isac”, dna Viorica Șapavalov, a prezentat grupurilor venite rând pe rând, personalitățile notorii ale raionului, pornind de la fenomenalul artist Eugen Ureche, bibliografa Tamara Isac și încheind cu doamna, care a deschis hotarele pentru artiștii din raionul Criuleni, Parascovia Munteanu.
Seara, deja, meșterița Ala Roșcovanu a îndrumat copiii cum se face o pirogravură mai reușită.
Melania Sclifos, muzeograf, (în imagine) povestea că instituția are un fond de peste 12700 exponate și că oamenii sunt deschiși să le completeze. Chiar în cadrul evenimentului, colaboratorii Biroului de probațiune au dăruit câteva obiecte, care nu erau în colecția muzeală. Colaborează cu muzeografii și descendenții familiilor deportate, ca la vară să fie vernisată o expoziție dedicată deportaților din raionul Criuleni.
Ghidul Margareta Cociug povestea și explica entuziasmată despre exponate, care e secretul păstrării culorii covoarelor care au peste o sută de ani, iar în muzeu este unul și din 1700, prin ce se deosebește ulciorul de ulcică, etc.
Apropo, Muzeul din Criuleni face parte din Rețeaua Centrelor de Informare Turistică din Moldova.