CriuleniCulturalEst-Curier

(Foto) Festivalul Familiei a revenit la Răculești

Prima ediție a Festivalului familiei, la Răculești, eveniment local, a avut loc în anul 2015. De atunci, sărbătoarea s-a lipit de sufletul locuitorilor din mai multe localități ale raionului Criuleni. E o sărbătoare care mereu are sărbătoriți, or, familia este ceea ce formează societatea, locul unde dragostea dă roade și milioane de oameni de pe Terra spun pentru prima dată „mamă” și „tată”. În 2024, Festivalul Familiei a revenit la Răculești cu statut de raional, iar oaspeți au venit și de la Nisporeni, nu doar din satele învecinate.

Omagiatul zilei a fost cuplul Nicolae și Iulia Vozian, el de baștină din Bălășești, ea – din Mașcăuți, care,   însoțiți de toată familia lor mare, au cules aplauzele comunității pentru performanța de a forma o familie pe parcursul a 50 de ani. 

La sărbătoare au fost invitați oaspeți din tot raionul, care ai mers cu alai de la Biserica din Răculești, unde participanții au primit binecuvântarea preotului cu prilejul Zilei Mironosițelor, până la gimnaziul Răculești, în curtea căruia s-a desfășurat toată sărbătoarea. 

Galerie foto de la eveniment. Revenim și cu un reportaj video. 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button